تلویزیون

چهره‌هایی که تیتر خبرها شدند

آنچه در این هفته گذشت: درگذشت دو پیشکسوت موسیقی و پرویز علی‌بیک، بستری شدن مریم نشیبا در بیمارستان، حاشیه‌های بازگشت رشیدپور و گلزار و موضع صدا و سیما، اظهارات وزیر ارشاد به احکام صادرشده برای هنرمندان، صدور پروانه نمایش فیلم جدید شهاب حسینی، حضور حامد بهداد در قدیمی‌ترین جشنواره فیلم‌های ورزشی و لیلا حاتمی در فیلم سینماگر سرشناس آمریکایی، واکنش هنرمندان به حادثه تروریستی شاه‌چراغ، ثبت دزفول و کاشان در شورای جهانی صنایع دستی و مرمت کاخ سعدآباد و اصالت‌سنجی دستخط منسوب به امام رضا (ع).

به گزارش دیده بان هنر و به نقل از ایسنا؛ در این هفته محمد اسماعیلی از آخرین بازماندگان نسل طلایی موسیقی، پرویز علی‌بیک، از بنیانگذاران نشر مروارید و منوچهر اسلامی موسیقیدان و آهنگساز درگذشتند. همچنین پیکر محمد اسماعیلی از استادان مطرح تنبک‌نوازی صبح روز ۲۵ مردادماه روی دوش دوست‌داران و شاگردانش از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا بدرقه شد.

در ادامه هم اعلام شد که مریم نشیبا پیشکسوت رادیو به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شده است.

حاشیه‌های بازگشت رشیدپور و گلزار و موضع صدا و سیما

طی روزهای اخیر بازگشت رضا رشیدپور و همچنین محمدرضا گلزار به عرصه اجرا در تلویزیون، به شکل‌های مختلف مطرح و درباره آن اظهار نظر شد که حاشیه‌هایی را هم به همراه داشت. همچنین اعلام شد بهمن هاشمی که چندین سال از فضای اجرا دور و پیش از این مجری برنامه‌های شبکه دو و پنج سیما بوده، با برنامه «میدون» به حوزه اجرا بازمی‌گردد.

این در حالی بود که رضا رشیدپور نیز در جدیدترین اظهارات خود صراحتا اعلام کرد که حضورش در تلویزیون را به زمانی دیگر موکول می‌کند و روابط عمومی سازمان صدا و سیما در واکنش به نقدها و مطالبی که در روزهای اخیر درباره حضور برخی چهره‌های هنری و تلویزیونی در تلویزیون مطرح شد، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما نیز در حاشیه نشست روز چهارشنبه هیات دولت در جمع خبرنگاران در واکنش به حضور برخی چهره‌ها در صدا و سیما، اظهار کرد: صدا و سیما در برنامه‌هایی که در طول یک سال گذشته برگزار کرد، اثبات کرد به چهره‌های هنجارشکن، عنود و لجباز نیاز ندارد.

نمی‌توانیم به قاضی بگوییم چه حکمی برای هنرمندان صادر کند

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با جمعی از معاونان و مدیرانش در وزارتخانه در نشستی با خبرنگاران، عکاسان و فعالان رسانه شرکت کرد و به پرسش‌ها و مطالبات آن‌ها درباره حمایت از خبرنگاران، شفاف‌سازی در فضای فرهنگ و هنر و همچنین موضوعات مرتبط با سینما، تئاتر، موسیقی و تجسمی و همچنین وضعیت هنرمندان و احکام صادرشده برای آن‌ها پاسخ گفت.

اظهارنظر وزیر ارشاد درباره انتشار فیلم «تفریق»

وزیر ارشاد همچنین به پخش غیرقانونی فیلم سینمایی «تفریق» مانی حقیقی‌ واکنش نشان داد و گفت: «تلاشمان این است که به خاطر برخی از عوامل فیلم‌ها، کمترین مشکل به خود فیلم‌ها برگردد.»

کمال تبریزی و «دست‌انداز»‌هایش

با اکران «دست‌انداز» پس از پنج سال، کمال تبریزی سازنده این فیلم، مهمان ایسنا شد و ضمن پاسخ به سوال‌هایی درباره این فیلم، با صراحت نکاتی را درباره وضعیت امروز سینما و پیش‌بینی‌اش از آینده مطرح کرد.

صدور پروانه نمایش فیلم جدید شهاب حسینی

همچنین شهاب حسینی، بازیگر سینما که جدیدترین ساخته‌اش در مقام کارگردان با نام «مقیمان ناکجا» روی پرده است، به تازگی پروانه نمایش یک فیلم داستانی را با نام «دوربرگردان» در مقام تهیه‌کننده گرفته است. ضمن اینکه ابراهیم وحیدزاده که مدتی قبل بر اثر خونریزی مغزی در بیمارستان بستری بود، با بهبود شرایط جسمی به دنبال ساخت یک فیلم کمدی تازه است.

همچنین به انتخاب هیات مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران، محمدرضا لطفی دبیر هفتمین جشن نوشتار سینمای ایران شد.

اظهارات ساداتیان درباره نگرانی‌هایش

از سوی دیگر سیدجمال ساداتیان، تهیه‌کننده، سینمادار و پخش‌کننده با اشاره به اینکه طرح «تسهیم» در سینماها به طور آزمایشی در سینما «فرهنگ» در حال اجراست، از بعضی برخوردها و اتفاق‌ها برای فیلم‌های سینمایی ابراز نگرانی کرد.

در خبری هم اعلام شد که فیلم سینمایی «گیج‌گاه» به کارگردانی عادل تبریزی و تهیه‌کنندگی حنیف سـروری و میرولی‌اله مدنی به جشنواره فیلم‌های ورزشی «Paladino d’Oro» در شهر پالرمو راه یافت. همچنین هفتاد و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم لوکارنو با اعطای جایزه یوزپلنگ طلایی بهترین فیلم به فیلمساز ایرانی به کار خود پایان داد.

افزون بر این‌ها، «مسیر باد» ساخته جدید «ترنس مالیک» فیلمساز گزیده‌کار آمریکایی با نقش‌آفرینی لیلا حاتمی در نقش مریم مجدلیه همراه شده است.

یک فیلم ایرانی در اسکار ۲۰۲۴ و آثار ۶ سینماگر ایرانی در جشنواره تورنتو

همچنین سینمای تاجیکستان امسال با فیلمی ایرانی در رقابت شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۴ شرکت خواهد کرد و با تکمیل فهرست فیلم‌های جشنواره فیلم تورنتو، در مجموع آثار کوتاه و بلند ۶ سینماگر ایرانی در این رویداد سینمایی به نمایش گذاشته می‌شوند.

معرفی ۲۰ فیلم برتر تاریخ جشنواره ونیز

از سوی دیگر، با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری جشنواره فیلم «ونیز» ۲۰۲۳، گاردین ۲۰ فیلم برتر برنده شیر طلایی تاریخ این رویداد سینمایی قدیمی را معرفی کرده است و آکادمی فیلم اروپا فهرست نخست از فیلم‌های حاضر در جوایز سالانه فیلم اروپا را با حضور برگزیدگان جشنواره‌های معتبر سینمایی اعلام کرد.

حمید جبلی با یک نمایشنامه جدید

حمید جبلی بعد از گذشت دو دهه دوری از صحنه و نمایش با نمایشنامه جدیدش «سوسمار» به تئاتر می‌آید. «سوسمار» جدیدترین اثر حمید جبلی هنوز به چاپ نرسیده است و گفته می‌شود فضایی متفاوت از آنچه مخاطبان از خصوصیات و قلم جبلی می‌شناسند، دارد.

معاون هنری در خانه تئاتر: برای بازی‌های سیاسی مطلقا گوش شنوا ندارم

در ادامه، گزارشی از نشست انجمن کارگردانان تئاتر با معاون هنری وزارت ارشاد داشتیم که با بحث‌های گوناگونی همراه بود و در این برنامه، محمود سالاری با اشاره به وضعیت مبهم بودجه تئاتر گفت: «خانه تئاتر در دوران کرونا به انگیزه کمک به درمان هنرمندانی که دچار کرونا شده بودند، ۷۰۰ میلیون بودجه گرفت ولی چرا این پول هنوز با سه میلیارد بودجه دیگر در حساب است؟!» البته این پرسش او بی‌پاسخ ماند.

واکنش هنرمندان به حادثه تروریستی شاه‌چراغ

در ادامه، جمعی از هنرمندان به حادثه تروریستی حمله به حرم شاهچراغ در شیراز و شهادت و زخمی شدن جمعی از هموطنانمان واکنش نشان دادند و این اتفاق را محکوم کردند.

محمدحسین قاسمی تهیه‌کننده سینما، پرویز فلاحی‌پور بازیگر سینما و تلویزیون، و مهوش صبرکن بازیگر سینما و تلویزیون و حمیدرضا پگاه ـ بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با ایسنا و مجید مجیدی در نشست رویداد «تصویر دهم» نسبت به این حمله تروریستی واکنش نشان دادند. تعدادی از هنرمندان هم در صفحه‌های شخصی‌شان در این‌باره واکنش داشتند.

سازمان سینمایی و انجمن هنرهای نمایشی نیز با صدور بیانیه‌ این اقدام تروریستی را محکوم کردند. همچنین نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پیامی حمله تروریستی به حرم شاهچراغ را محکوم کرد و تسلیت گفت.

به داغ‌های مکرر شیراز…

برگزاری مراسمی برای نامگذاری خیابان علی سلیمانی

همسر علی سلیمانی نیز به ایسنا اعلام کرد که نامگذاری خیابان «پشن» به نام این بازیگر فقید در مراسمی ویژه انجام می‌شود. خیابان «پشن» در فاصله خیابان فلسطین جنوبی تا خیابان ولیعصر قرار گرفته و یکی از خیابان‌های نزدیک به مجموعه تئاتر شهر و خانه تئاتر است.

راه‌اندازی سرویس خبری «پیشرفت» در ایسنا

همچنین اختتامیه رویداد «جهاد رسانه‌ای» با محوریت «روایت امید و پیشرفت» به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد و سرویس خبری «پیشرفت» در سایت خبرگزاری ایسنا با حضور چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای کشور رسما آغاز به کار کرد.

فراخوان جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی

در ادامه، فراخوان بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «با قصه لبخند بسازیم» منتشر شد.

موضع معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به انتشار بدون مجوز کتاب

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در توییتی نوشت: «انتشار کتاب بدون مجوز در هر شکل و بستری رفتاری غیرقانونی و غیرمتعهدانه است. با قانون‌شکنی برخورد خواهد شد.»

در ادامه، خانه کتاب و ادبیات ایران اعلام کرد به نمایندگی از صنعت نشر ایران، با عرضه بیش از ۳۳۰ عنوان کتاب از ۳۰ ناشر به زبان عربی در نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کربلا حضور دارد.

حمیدرضا اردلان دبیر جشنواره موسیقی جوان ماند

همچنین معاون وزیر در امور هنری در فاصله کمتر از یک ماه پس از پایان شانزدهمین جشنواره موسیقی جوان در حکمی حمیدرضا اردلان را به عنوان دبیر هفدهمین جشنواره موسیقی جوان منصوب کرد.

جولان تک‌آهنگ‌های پاپ و دعوت چین از علی رهبری

و براساس گزارشی که دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر کرده است، در تیرماه امسال ۲۷۰ تک‌آهنگ موسیقی آن هم در حوزه پاپ مجوز انتشار گرفته‌اند.

در ادامه اعلام شد که کشور چین از علی رهبری (آهنگساز و رهبر ارکستر بین‌المللی ایرانی) برای شرکت در جشنواره بین‌المللی موسیقی در شهر شنژن «Shenzhen» دعوت کرده است.

دوسالانه خوشنویسی اعلام حضور کرد

با معرفی مدیر مرکز هنرهای تجسمی به عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران، این رویداد هنری در سال ۱۴۰۲ اعلام حضور کرد. محمود سالاری معاون وزیر در امور هنری، در حکمی محمد خراسانی‌زاده مدیر مرکز هنرهای تجسمی را به عنوان رئیس شورای سیاست‌گذاری هفتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران منصوب کرد.

نمایشگاه‌های جدیدی که افتتاح شدند

همچنین اعلام شد بیش از ۱۵ نمایشگاه در تهران افتتاح شده‌اند که تا شهریورماه فرصت بازدید از اغلب آن‌ها برای علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی فراهم است. در خبر دیگری هم اعلام شد که چهار نمایشگاه تجسمی در گالری‌های خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شوند. یک نمایشگاه عکس و سه نمایشگاه نقاشی روز جمعه ـ ۲۷ مردادماه ـ ساعت ۱۷ در گالری‌های این مجموعه افتتاح می‌شوند و تا ششم شهریورماه میزبان علاقه‌مندان خواهند بود.

در ادامه، اسامی نوجوانان و جوانان راه‌یافته به سی‌امین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران از سوی دبیرخانه این رویداد هنری اعلام شد.

برنامه برای سفر بیشتر ارمنستانی‌ها به ایران

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اجرای تور آشناسازی ایران برای فعالان گردشگری ارمنستان و ۱۰ تور آشناسازی برای دیگر کشورهای خارجی از ابتدای سال تا کنون خبر داد.

چه کسانی از سفر اربعین منع شده‌اند؟

افزون بر این‌ها، سازمان حج و زیارت با نظر وزارت بهداشت و مصوبه ستاد مرکزی اربعین، بعضی بیماران را از سفر اربعین منع کرده است. ثبت نام اربعین ۱۴۰۲ به طور رسمی از چهارم مردادماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. برای انجام این سفر به متقاضیان توصیه شده گذرنامه با اعتبار شش ماه همراه داشته باشند.

بپذیریم که در سرزمین بی‌قراریِ سوانح طبیعی زندگی می‌کنیم

در این هفته همچنین نشست «میراث‌فرهنگی ناملموس و مسئولیت اجتماعی در مواجهه با حوادث و سوانح» به مناسبت روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی، در پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار شد. سیدمحمد بهشتی در این نشست درحالی‌که از نسبت سوانح طبیعی و میراث فرهنگی سخن می‌گفت، با اشاره به زلزله‌خیز بودن ایران، یادآور شد: باید پذیرفت که بحران یک امر اجتناب‌ناپذیر است و همیشه باید خود را برای سیل و زلزله آماده کنیم و ما در سرزمین بی‌قراری زندگی می‌کنیم.

ثبت دزفول و کاشان در شورای جهانی صنایع دستی

در ادامه، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد که دزفول به عنوان شهر جهانی کپوبافی و کاشان به عنوان شهر جهانی منسوجات سنتی در شورای جهانی صنایع دستی ثبت شدند.

شک به یکی از تابلوهای منسوب به کمال‌الملک

همچنین در حاشیه بازدید جمعی از خبرنگاران از ساختمان «دفینه» که چهار موزه هنر جهان، هنر اسلام، گوهر و آرایه‌های تاریخی و پول ایران را در بردارد، مدیر توسعه گروه موزه‌های بنیاد مستضعفان با ارائه توضیحی درباره اینکه به اصالت یکی از تابلوهای منسوب به کمال‌الملک تردید وجود دارد، درباره وضعیت گنجینه‌ بنیاد توضیح داد.

آخرین وضعیت ثبت جهانی «دریاچه هامون»

معاون میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان درباره وضعیت ثبت جهانی «دریاچه هامون» به عنوان میراث طبیعی، با توجه به وضعیت آن گفت: «هامون» فقط میراث طبیعی نیست و می‌توان آن را به عنوان یک میراث معنوی به ثبت رساند.

مرمت کاخ سعدآباد و اصالت‌سنجی دستخط منسوب به امام رضا (ع)

همچنین مدیر مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد از تدوین سند راهبردی آسیب‌شناسی این مجموعه خبر داد که در همکاری با پژوهشگاه میراث فرهنگی اجرا خواهد شد و این‌که مدیر اداره‌کل حفظ و احیاء بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی از بررسی کارشناسان برای تعیین اصالتِ خط‌نوشته‌ای منسوب به امام رضا (ع) در مسجد جامع ساوه خبر داد.

کشف‌های تاریخی در لهستان، چین و ولز

در نهایت این‌که باستان‌شناسان در لهستان گور ۴۰۰ ساله کودکی را کشف کردند که پاهای او برای جلوگیری از برخاستن از قبر قفل شده بود و سیستم زهکشی لوله‌های سرامیکی چهارهزارساله را در چین پیدا کردند؛ همچنین گروهی از افراد با استفاده از دستگاه فلزیاب، گنجینه‌ای از سکه‌های دوهزارساله را در «ولز» کشف کردند و به باستان‌شناسان تحویل دادند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا