نگاهی اجمالی به دو قسمت ابتدایی سریال «مهیار عیار» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی
دو قسمت ابتدایی سریال «مهیار عیار» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی روی آنتن شبکه سه رفته است؛ سریالی تاریخی که براساس حکایاتی تاریخی ساخته شده و در نقطه شروع اثری قابلتأمل به حساب میآید.
به گزارش دیده بان هنر و به نقل از فیلمنیوز؛ سیدجمال سیدحاتمی بعد از ساخت سریال تاریخی «مستوران»، دست به کار ساخت اثر تاریخی دیگری به اسم «مهیار عیار» شد و باید دید به لحاظ ساختار و محتوا در ادامه به چه صورت پیش خواهد رفت. به بهانه شروع پخش این سریال نگاهی اجمالی داریم به ابعاد مختلف آن.
فیلمنامه | آن طور که شنیده میشود شخصیت مهیار عیار در واقعیت وجود داشته. راهزنی بوده که دوره شاهعباس صفوی میزیسته و زندگیاش به دو بخش تقسیم میشده. اوایل راهزنی بوده که همه او را به خاطر شرارتها و آزارواذیتهایش میشناختهاند. کاروانهای زیادی به شاه عباس شکایت میکردهاند که شخصی به اسم مهیار از کاروانها سرقت میکند و امنیت جادهها را به خطر انداخته است. تا اینکه بالاخره زندانی میشود و سالها از مادرش دور میماند. در زندان با حکیمی آشنا میشود که همصحبتی با او تاثیر زیادی رویش میگذارد. حکیم عامل آزادی او میشود اما بعد از آزادی میفهمد مادرش مرده و وصیت کرده که راه بهتری را در زندگی پیش ببرد. او طبق وصیت مادرش تصمیم میگیرد آدم خوبی شود و گذشته را جبران کند. فیلمنامه این سریال را محمدرضا نیکو نوشته. داستان از داخل زندان و کابوسی که مهیار گرفتار آن است شروع میشود. ما با چگونگی آزادی مهیار از زندان مواجه میشویم و بعدتر از دیگران میشنویم که چه گذشته عجیب و پرماجرایی داشته است. همزمان با ماجرای آزادی مهیار، به صورت موازی با زندگی خاتون و ماجرای آوارگی او همراه میشویم و نهایتا در پایان قسمت اول مواجهه این دو شخصیت را باهم میبینیم. زندگی مهیار بعد از شنیدن وصیت مادرش تغییر میکند و از اینجا به بعد است که در قسمت دوم شاهد حالوهوای دیگری از مهیار میشویم. در دو قسمت ابتدایی با اثری قهرمانمحول و داستانگو مواجهیم که با کشش زیادی مخاطبان را همراه میکند و باید ببینیم در ادامه به چه صورت پیش خواهد رفت.
کارگردانی | سید جمال سیدحاتمی تا پیش از ساخت «مستوران»، تجربه ساخت اثر تاریخی نداشت، اما چه در فیلم سینمایی «لاک قرمز» و چه سریال «محکومین» ثابت کرده بود کارگردان توانمندی است. سیدحاتمی با کارگردانی «مستوران» اولین قدم را در عرصه ساخت یک اثر تاریخی برداشت؛ سریالی که مخاطبان زیادی را با خودش همراه کرد اما در زمان پخش، نقدهایی هم به آن وارد بود. او حالا در دومین تجربه ساخت اثر تاریخی، سراغ «مهیار عیار» رفته است. داستان در حالوهوای دوران شاه عباس صفوی روایت میشود. از آنجایی که مهیار عیار راهزن بوده بخش مهمی از ماجراها در بیابانها و جادهها میگذرد و هنوز شمایل زیادی از شهرهای آن دوران پیش رویمان نگذاشته. در این دو قسمت ابتدایی لباسها، گریمها و لوازم صحنه تا حد زیادی توانستهاند اوضاع و احوال دوران صفویه را منتقل کنند.
بازیها | محور اصلی سریال شخصیت مهیار عیار با بازی کامران تفتی است؛ بازیگری که هم از نظر چهره و استایل و هم تن صدای بالایش توانسته شمایلی دقیق از این شخصیت به نمایش بگذارد. او را در دو قسمت ابتدایی با دو گریم متفاوت میبینیم. ابتدا زمانی که در زندان است، سرووضعی آشفته دارد و موهایش بهم ریخته و بلند است. بعدتر که از زندان آزاد میشود و وصیت مادرش را میشنود، همزمان با تغییر حالوهوای زندگی، گریمش هم تغییر میکند. هم مدل موها و هم آرایش صورتش نشان از به سامان رسیدن اوضاعش دارد. در چهره این شخصیت هم شمایی از مردی خشن و جنگجو دیده میشود و هم مردی سرگشته و پشییمان که حالا در پی جبران است. علاوه بر گریم روی صورت، تفتی سعی کرده در حالات چهره و نگاه و لحن هم به این شخصیت نزدیک شود. خاتون با بازی متین ستوده از دیگر بازیگران اصلی سریال است. فعلا بازی کوتاهی از او دیدهایم و باید برای نظر دادن پیرامون بازی او منتظر ادامه نقشش در سریال باشیم. بهنام تشکر هم در نقش کلانتر اصفهان با اقتدار ظاهر شده. هنوز مشخص نیست حضورش در سریال چقدر پررنگ خواهد بود اما در قسمت دوم حضوری پررنگ دارد.
گفتنی است «مهیار عیار» براساس فیلمنامه محمدرضا محمدی نیکو به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی ساخته شده و کامران تفتی، متین ستوده، بهنام تشکر، سیامک صفری، آشا محرابی، رویا میرعلمی، رامین ناصرنصیر، آتش تقیپور و … از جمله بازیگران آن هستند. این سریال هرشب ساعت 20:45 از شبکه سه پخش میشود.
همچنین لازم به توضیح است علی دیده بان در آثاری همچون فیلم “بام بالا” و سریالهای “مهیار عیار”، “مستوران 2″، “مستوران”، “محکومین”، “محکومین 2 (سرگذشت)” و … به عنوان بازیگر حضور داشته است. علی دیده بان سابقه حضور در فیلم کوتاه “شوق کارآفرینی” نیز به عنوان بازیگر داشته است.