معرفی عناوین برتر رویداد فیلمنامهنویسی «کودکان غزه»، هیات انتخاب اولین جشنواره خیمه شب بازی، خبرهای از اجرای «خارشتر»، اکران آنلاین «عامه پسند»، خبرهایی از تئاتر« تنها در کلاس» و تمرینات نمایش «از خواب برگشتم به تنهایی» و… از جمله خبرهای دریافتی سینما و تئاتر است.
عناوین برتر مرحله نهایی رویداد فیلمنامه نویسی «کودکان غزه» معرفی شدند.
به گزارش دیده بان هنر و به نقل از ایسنا؛ نویسندگان ۱۰ طرح و ایده برگزیده مرحله اول رویداد فیلمنامهنویسی «کودکان غزه» که از میان بیش از ۳۰۰ طرح و ایده ارسالی توسط گروه داوری، مرکب از داریوش یاری، حامد باشه آهنگر و نصرت اله تابش انتخاب شدند در جلسه ارائه حضوری (پیچینگ) آثارشان که دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه جاری در محل بنیاد سینمایی فارابی با شرکت اعضای گروه داوری و چند تن از کارشناسان این حوزه برگزار شد، آثار خود را برای حاضران تشریح کردند و در نهایت یک طرح بلند و دو طرح کوتاه سینمایی، موفق به کسب عناوین برتر این رویداد شدند.
بر پایه این گزارش طرح بلند سینمایی «پرواز آرزوها» نوشته مصطفی نظری زاده و طرحهای کوتاه سینمایی «امضای دستی» از رضوان پارسا و «s.k.c» از یاسر خمسی به عنوان آثار اول تا سوم برگزیده شدند.
در پایان جلسه مذکور۱۰ شرکت کننده مرحله نهایی متشکل از: محمدرضا بحرانی، رضوان پارسا، حسان پرنده، زهرا جعفریزاده، یاسر خمسی، فاطمه ذوقینیا، امین لطفی، سید مجید موسویان، بهروز نشان و مصطفی نظریزاده لوح تقدیر و جوایز مالی خود را از مجید زین العابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی دریافت کردند.
رویداد فیلمنامه نویسی «کودکان غزه» با هدف «اشاعه فرهنگ مقاومت» و «توجه به مظلومیت کودکان فلسطین» در دو بخش طرح فیلمنامه بلند و کوتاه داستانی، از دی ماه گذشته با برنامهریزی دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان طراحی و برگزار شد. این دبیرخانه با هدف ساماندهی امور جشنواره کودک و تشویق تولیدات در این حوزه از سال گذشته در بنیاد سینمایی فارابی تشکیل شده است.
«عمو ماهیگیر» روی صحنه میرود/ حمایت عمارت نوفللوشاتو از نمایش کودک
نمایش عروسکی «عمو ماهیگیر» به نویسندگی و کارگردانی افشین قاسمی، از ۲۰ اردیبهشت در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه میرود.
این مجموعه فعالیت خود را در زمینه تئاتر کودک، با اجرای نمایش عروسکی «عمو ماهیگیر» به نویسندگی و کارگردانی افشین قاسمی آغاز میکند.
بر اساس این خبر «عمو ماهیگیر» با بازی رویا قاسمی، از پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳، روزهای پنجشنبه و جمعه، ساعت ۱۷ به مدت ۴۵ دقیقه ویژه گروه سنی ۳ تا ۱۲ سال اجرا میشود.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: عمو ماهیگیر برای صید به دریا میرود اما به جای ماهی موجود دیگری صید میکند که میتواند آرزوها را برآورده کند…
علاقهمندان برای تهیه بلیت این نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
هیات انتخاب «اولین جشنواره خیمه شب بازی» معرفی شدند
پوپک عظیم پور،صفرعلی محمد زاده و شهرزاد مبرهن انتخاب آثار نخستین جشنواره سراسری خیمه شب بازی را بر عهده گرفتند.
با حکم دبیر جشنواره پوپک عظیم پور،صفرعلی محمد زاده و شهرزاد مبرهن به عنوان اعضای هیات انتخاب جشنواره خیمه شب بازی معرفی شدند.
این هیات سه نفره از ۱۶ اردیبهشت سال جاری بازبینی نمایش های رسیده را آغاز می کنند.
آثار رسیده به این جشنواره از تهران و استانهای مختلف کشور هستند که از طریق فیلم مورد بازبینی و انتخاب قرار میگیرند. مطابق فراخوان جشنواره، آثار منتخب این بخش۲۰ اردیبهشت معرفی خواهند شد.
نخستین جشنواره ملی خیمه شب بازی با دبیری سیاوش ستاری در اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار میشود.
نمایش “خارشتر” در تماشاخانهی ایرانشهر به صحنه میرود
نمایش “خارشتر” نوشتهی هدی آهنگر و به کارگردانی سیدعلی موسویان از ۲۵ اردیبهشت ماه در سالن استاد سمندریان تماشاخانهی ایرانشهر اجراهای خود را آغاز میکند.
نمایش “خارشتر” به کارگردانی سیدعلی موسویان و تهیهکنندگی وحید کریمی هر شب به جز شنبهها ساعت ۲۰:۴۵ در سالن استاد سمندریان این تماشاخانه به صحنه میرود.
در نمایش «خارشتر» (به ترتیب حروف الفبا) هدی آهنگر، لیلا بلوکات، هامون سیدی، الهام شعبانی، یزدان فتوحی، وحید کریمی و اتابک نادری به ایفای نقش میپردازند.
سایر عوامل این نمایش عبارتند از: امیر کلاته مجری طرح، مرتضی برزگرزادگان و الهام پریشانی گروه کارگردانی، مرتضی برزگرزادگان برنامه ریز، سید علی موسویان طراح صحنه، هدی آهنگر طراح لباس، علی کوزه گر طراح نور، مهدی رایگانی طراح پوستر و بروشور، سیدمهدی فاطمینسب تصویرسازی پوستر، علی سینا رضانیا آهنگساز، امیرحسین نجاح ساخت تیزر و موشن گرافی، مهدی عمادی عکاس، سهراب گلدره و علیرضا عرب مدیران صحنه، علی کیهانی روابط عمومی و مشاور رسانهای.
«عامه پسند» به اکران آنلاین میآید
بخش اکران آنلاین فیلمنت از ۲۵ اردیبهشت میزبان فیلم «عامه پسند» با بازی فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا و باران کوثری خواهد بود.
فیلم سینمایی «عامه پسند» اثری از سهیل بیرقی از ساعت ۸ شب سهشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در فیلمنت اکران آنلاین میشود.
در خلاصه داستان «عامه پسند» آمده است: فهیمه میربُد بعد از بیست و هشت سال زندگی مشترک در آستانه شصت سالگی از همسرش جدا میشود؛ چک مهریهاش را تحویل میگیرد و با وسایل شخصیاش که اندازه یک چمدان است راهی میشود به مقصد زادگاهش. شهرستانی کوچک که همه ساکنین یکدیگر را میشناسند و همچنان فضایی سنتی در آنجا حکمفرماست. فهیمه حالا با یک برگ چک در شهری کوچک میخواهد دوباره از صفر شروع کند و زندگی که خودش دوست دارد را بسازد؛ او میخواهد برای خودش فقط برای خودِ خودش زندگی کند!
برخی از عوامل این ملودرام اجتماعی عبارتند از نویسنده، کارگردان و تهیهکننده: سهیل بیرقی، مدیر فیلمبرداری: حسین جعفریان، تدوین: هایده صفی یاری، موسیقی: کریستف رضاعی، مدیر تولید: مجید کریمی، صداگذاری و میکس: انسیه ملکی، صدابردار: سعید احمدی، طراح گریم: مهرداد میرکیانی و رکسانا نیک پور، عکاس: مریم تختکشیان، دستیار کارگردان و برنامه ریز: امید شیرانگیز.
بازیگران فیلم فاطمه معتمدآریا، هوتن شکیبا و باران کوثری هستند.
کارگاه بینالمللی «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» با حضور کنان سوباشی برگزار میشود
کنان سوباشی از چهرههای آکادمیک شناختهشده در سینمای ترکیه برای برگزاری کارگاه بینالمللی «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی» به میزبانی انجمن سینمای جوانان ایران به ایران میآید.
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، انجمن سینمای جوانان ایران با همکاری موسسه فرهنگی یونس امره ترکیه کارگاه بینالمللی «فیلمسازی واقعیت مجازی تعاملی؛ فرصتهای جدید در تولید خلاقانه فیلم کوتاه» برگزار میکند.
این کارگاه با حضور کنان سوباشی از کشور ترکیه از ساعت ۱۶ تا ۱۸ روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سینما تمدن موزه سینما برگزار می شود.
در این کارگاه آموزشی علاقهمندان به فناوریهای نوین سینمایی و تعداد از فیلمسازان جوان سینمای کوتاه حضور خواهند داشت.
دکتر کنان سوباشی مدرس دانشگاه استانبول -جراح پاشا، فارغالتحصیل دانشکده ارتباطات، گروه رادیو، سینما و تلویزیون است. مطالعات و مقالات آکادمیک سوباشی عمدتاً بر رسانههای نوین، سینمای دیجیتال، واقعیت مجازی و سینما، فیلم ۳۶۰ درجه، طراحی، انیمیشن و فناوریهای جدید تمرکز دارد. او علاوه بر دورهها و کارگاههای فنی مانند طراحی، مدلسازی سه بعدی و انیمیشن، تکنیکهای ویرایش پیشرفته، طراحی به کمک کامپیوتر، طراحی گرافیک حرکتی، دروس تئوری را نیز تدریس میکند و به عنوان طراح در بسیاری از پروژههای ملی-بینالمللی فعالیت دارد.
فیلم سینمایی «آپاراتچی» در دهه کرامت با شرایطی خاص در مساجد، مدارس، دانشگاهها، سازمانها و … آماده اکران است.
عموم مردم میتوانند از ۲۰ اردیبهشت تا ۳ خرداد فیلم سینمایی آپاراتچی را در مساجد، حسینیهها، مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، سالنهای شهر و … به صورت فوقالعاده اکران کنند. همچنین به قید قرعه به ۳ نفر از اکرانکنندگان کمکهزینه سفر مشهد، به ۸ نفر بسته کتاب، و به همه اکرانکنندگان اشتراک یک ماهه سایت عماریار به عنوان عیدانه دهه کرامت اهدا میشود.
فیلم سینمایی آپاراتچی که بر پرده سینماهاست و تاکنون بیش از ۱۰۰هزار مخاطب آن را تماشا کردهاند، ماجرای چند جوان هنرمند است که با توجه به اتفاقاتی که برایشان پیش میآید، تصمیم میگیرند فیلم زندگینامه یک قاضی شهید که در شهر شایعات زیادی پشت سر اوست را بسازند.
این فیلم که بخشی از تاریخ انقلاب را نیز بازگو میکند، فضایی شیرین و طنز دارد و مناسب نمایش در برنامههای دهه کرامت است. قربانعلی طاهرفر این فیلم را کارگردانی کرده و سجاد نصراللهینسب تهیهکننده آن است.
جهت اطلاع از شرایط ویژه و ثبتنام اکران فیلم سینمایی «آپاراتچی» در مناطق فاقد سینما و مساجد، حسینیهها، مدارس، دانشگاهها، حوزههای علمیه، سالنهای شهر و … میتوانید به نشانی اینترنتی ekranmardomi.ir/movie/aparatchi مراجعه کنید یا با شماره ۰۲۱۴۲۷۹۵۰۵۰ تماس بگیرید.
محمدرضا دیندار در «تنها در کلاس»/ بازتولید تاثیرات رفتارهای خانواده در عصر مدرن!
محمدرضا دیندار، بازیگر نوجوان سینما و تلویزیون به عنوان اولین بازیگر نمایش «تنها در کلاس» به نویسندگی و تهیه کنندگی آرمان شیرالینژاد و کارگردانی ارغوان کلاهچیفر معرفی شود.
محمدرضا دیندار، بازیگر نوجوان سینما و تلویزیون به عنوان اولین بازیگر نمایش «تنها در کلاس» به نویسندگی و تهیه کنندگی آرمان شیرالینژاد و کارگردانی ارغوان کلاهچیفر معرفی شود.
نمایش «تنها در کلاس» قصه سه نوجوان را روایت میکند که در یک کلاس درس به واکاوی ریشه رفتارهای نوجوانان میپردازد، رفتارهایی که بازتولید تاثیرات رفتارهای خانواده در عصر مدرن است.
ایفای نقش در آثاری چون شیشلیک به کارگردانی محمد حسین مهدویان، هزار افسون به کارگردانی محمدحسین لطیفی، کیدنا به کارگردانی محمد حسین لطیفی، زندگی لطیف به کارگردانی مجید وحیدیان و علقمه سرخ به کارگردانی فرناز امینی از جمله فعالیتهای این بازیگر آیندهدار محسوب میشود.
این اثر نمایشی از اوایل خرداد ماه در «خانه نمایش دا» روی صحنه میرود.
تمرینات نمایش «از خواب برگشتم به تنهایی» به روزهای پایانی نزدیک شد
عباس عبداللهزاده، پس از پنج سال، با کارگردانی نمایش «از خواب برگشتم به تنهایی» به صحنه باز می گردد.
تمرینات نمایش «از خواب برگشتم به تنهایی» نوشته و کارگردانی عباس عبداللهزاده و تهیهکنندگی مشترک حمیدرضا علینژاد و ساسان سالور، تا چند جلسه دیگر به پایان می رسد و این نمایش برای اجرا در سالن شماره۲ پردیس تئاتر شهرزاد آماده میشود.
در خلاصه نمایش آمده است؛ به دنبال مرگ اتفاقی یک تهیهکننده، بازیگری مجبور به فرار از وطن میشود و به دوست قدیمیاش در کالیفرنیای آمریکا میپیوندد. همراهی این دو رفیق در یک شرایط غیرقابل باور، باعث اتفاقات جورواجوری میشود که…
از سوابق هنری این مدرس و پژوهشگر تئاتر میتوان به نویسندگی و کارگردانی نمایشهای «گرگ دختر» در تماشاخانه سنگلج، «چلچلا» در تالار حافظ، «هام» در سالن سایه تئاترشهر و «اکوان دیو» که در اوایل سال ۱۳۹۸ در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه برده بود اشاره کرد. وی که در چندین دوره جشنوارههای داخلی از جمله جشنواره تئاتر فجر موفق به کسب جایزه و تندیس شده است، در سوابق بینالمللی کارگردانی خود نیز، اجرای نمایشهای «دختران آپاچی» و «من و بابی خرسه» را دارد.
در این نمایش ۷۵دقیقهای که از اواخر اردیبهشت ماه اجراهای خود را آغاز میکند، هنرمندانی همچون؛رها عینژاد(طراح صحنه)، تینا ساوجبلاغی(طراح لباس)، مسعود عربی(طراح گریم)، رضا خضرایی(طراح نور)، ندا پارسا(کاریوگرافی)، محمد مقدم(آهنگساز)، امیر پارسائیانمهر (مدیر روابطعمومی) کارگردان را یاری میرسانند.