«از سرگذشت» مدل جدیدی از قصهپردازی است/ شبیه «ماه عسل» نیستیم
کارگردان «از سرگذشت» با بیان این که این برنامه مدل و نگاه جدیدی از قصه پردازی در تلویزیون است، گفت: در این برنامه شما با یک نگاه دیگر قصه زندگی یک فرد را از بیرون می بینید. ما شبیه به «ماه عسل» نیستیم و فضای اینجا با آن برنامه خیلی متفاوت است.
به گزارش دیده بان هنر و به نقل از ایرنا؛ محمد پیوندی که کارگردانی ماه عسل را نیز در کارنامه دارد در گفتوگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا اظهار داشت: از سرگذشت یک برنامه تازه متولد شده و نوپاست. هر اثر هنری احتیاج به تقویم دارد. باید یک مقدار زمان بگذرد و سپس از دورتر نگاهش کنی و قضاوت کنی. ماه عسل ۱۳ سال ادامه داشت و از سال ۹۰ به بعد برند شد. حداقل چهار، پنج سال پایش ایستادند و حمایت کردند. چه بسا که می توانست در همان سالهای اول مثل خیلی از جریان های زودگذر تلویزیون تمام شود. در شروع معلوم می شود که یک برنامه ایده اش خوب است و ظرفیت دارد یا نه.
این کارگردان با بیان این که ماه عسل یک اتفاق بود و هیچ وقت هم تکرار نمیشود، تاکید کرد: در دنیا کلا چند قصه داریم؟ مگر سینما تمام می شود. من می توانم یک شخصیت را هزار مدل روایت کنم و همه مدلهایش هم جذاب باشد. شنیدن قصه آدم ها جذاب است. قصه شنیدن در خون و فرهنگ ماست. یک برنامه حتی اگر هزار سال هم تکرار شود و ادای ماه عسل باشد، خیلی ها نگاه می کنند. بالاخره یک آدم جدید دارد روایتی از زندگی اش می گوید. ولی نباید به لحاظ فرم شبیه ماه عسل باشیم.
وی افزود: از سرگذشت یک خطی به نام امام حسین(ع) و کربلا دارد که یکی از عظیم ترین ماجراهای قصهساز در دنیاست. از قصه های عاشورا صدها درام بیرون می آید. در برنامه «از سرگذشت» علاوه بر قصه، جهان بینی بیرونی را هم می بینیم. همیشه قصه گفته شده و هزار سوال نگفته باقی مانده است. ما یک نوع نگاه را در برنامه جاری می کنیم که برای خود من خیلی جدید و جذاب است.
پیوندی با تاکید بر این که می شود سالها در تلویزیون برنامههای گفتگومحور و قصه محور ساخت اظهار داشت: ما حتما شبیه به ماه عسل نیستیم. فضای اینجا خیلی متفاوت است. از سرگذشت یک موتیف اصلی دارد. همه مهمانهای ما امکان ندارد جایی از قصهشان یادی از عاشورا نکنند. فرم ما در روایت در دو دکور و دو فضا است. اول از مهمان یک روایت میشنویم و بعد او را به چالش میکشیم. ضمن این که مهمان دوم را از آن منظر روایت میکنیم. در سینما هم شما ممکن است یک فیلم ببینید و بعد خودتان را جای آن شخصیت بگذارید. ما این کار کردیم.
وی درباره مهمانان برنامه توضیح داد: سراغ آدم هایی رفتیم که در حوزه اجتماعی و فرهنگی و هنری تاثیرگذار هستند و حرفی برای گفتن دارند. فضای برنامه ما برگرفته از درسها و مناسبات عاشوراست. ماجرای امام حسین(ع) و عاشورا قصه تصمیمهای بر سر دو راهیهاست. واقعیت تاریخی عاشورا این درس را به ما میدهد که در لحظه چه تصمیمی بگیریم. قصههای متفاوتی در برنامه داریم که شاید در شروع هیچ ربطی به عاشورا و کربلا نداشته باشد. نگاه و جهان بینی جواد خیابانی، مسعود فروتن و شهین تسلیمی را در این برنامه دیدهایم. مسعود فروتن گفت با من چه کار کردید؟ من در این ۸۰ سال این حرف ها را جایی نگفته بودم. همه مهمانها فرازی از زندگی شان را گفتند که اگر بشنوید متعجب میشوید.
به گزارش ایرنا، این برنامهی گفتوگو محور به تهیهکنندگی محسن نجفی سولاری، کارگردانی محمد پیوندی و اجرای علیاکبر قلیچ از اول ماه محرم سال ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۳۰ مهمان بینندگان شبکه نسیم است.
از سرگذشت دو راهیهای زندگی افراد را روایت میکند. مجالی را که یک تصمیم میتواند شکل زندگی یک انسان را تغییر دهد و او را به چالش بکشد. روایتهایی عجیب از زیست مردمی ساده و تصمیماتی شجاعانه. در کنار این روایتگران چهرههای شناخته شده قرار میگیرند و درباره این تصمیمات سخن میگویند.