یک انتصاب، اقلام ممنوعه در سفر حج و طلب یک بازیگر از تلویزیون
خبرهایی پیرامون نمایشگاه کتاب، یک انتصاب، تاسیس بنیاد ملی سبک پوشش ایرانی – اسلامی، تلاش برای راهاندازی دانشگاههای وقفی در کشور، تحلیل ایسنا از نتایج نظرسنجی ایسپا درباره برنامههای تلویزیون، ابلاغ بیمه هنرمندان صنایع دستی، انتقاد از وضعیت سرود و… از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش دیده بان هنر و به نقل از ایسنا؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی حمید نیلی احمدآبادی را بهعنوان مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب کرد. روز گذشته کاظم نظری که در دو سال گذشته در این سمت فعالیت داشت، رفتن خود را از این اداره تایید کرده بود.
همه مردانی که بر صندلی مدیریت تئاتر تکیه زدند
با آمدن حمید نیلی، یک مدیر دیگر بر صندلی مدیریت مرکز هنرهای نمایشی تکیه زد و این اداره شاهد حضور چهاردهمین مدیر خود می شود.
کودک، سینما و «شاید وقتی دیگر»
اگرچه فروش خوب برخی فیلمهای انیمیشن در یکی دو سال گذشته چشمگیر بود، اما سینمای کودک همچنان روزگار خوشی ندارد و بسیاری از فیلمسازان باسابقه این حوزه بیانگیزه شدهاند. در این شرایط که فرصت چندانی تا شروع فصل تابستان و تعطیلی مدارس و نیز جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان باقی نمانده، خبری رسمی از تولید یا برنامهریزی برای ساخت فیلم در این بخش نیست.
تاسیس بنیاد ملی سبک پوشش ایرانی – اسلامی
دبیر کارگروه مد و لباس درباره اهداف تاسیس «بنیاد ملی سبک پوشش ایرانی – اسلامی» گفت: دبیرخانه کارگروه مد و لباس به لحاظ ساختاری و بودجهای، پاسخگوی نیاز روز نیست و لازم است در این بنیاد به شکل جدیتر نیازهای کاوش شده را پیگیری کرد.
تلاش برای راهاندازی دانشگاههای وقفی در کشور
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: درباره دانشگاههای وقفی و دانشبنیانهای وقفی مکاتباتی با شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتهایم و امیدواریم به زودی بتوانیم همانند مدارس، دانشگاههای وقفی نیز داشته باشیم.
برنامههای دهه کرامت تشریح شد
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه کرامت مهمترین برنامههای این دهه را تشریح کرد.
غلامحسین لطفی: من فراموش نشدهام!
غلامحسین لطفی ـ بازیگر، کارگردان و نویسنده باسابقه کشورمان ـ تاکید دارد «علیرغم اینکه برخی رسانهها اعلام کردهاند که حال مساعدی ندارد، حالش خوب است و مشغول زندگی و نوشتن سناریو.» لطفی میگوید: پیشنهاد خوبی شود با همین پا دردم هم میتوانم کار کنم.
جوایز پولیتزر به پوشش اخبار جنگ غزه اهدا شد
برگزیدگان بخش روزنامهنگاری پولیترز سال ۲۰۲۴ درحالی در شاخههای مختلف اعلام شدند که پوشش اخبار مربوط به جنگ غزه پررنگترین موضوع جوایز امسال بود.
تحلیل ایسنا از نتایج نظرسنجی ایسپا درباره برنامههای تلویزیون
نگاهی دقیقتر به نتایج نظرسنجی ایسپا درباره میزان بیننده برنامههای سیما در هفته آخر فروردین ماه، نشان از بالا رفتن نسبی محبوبیت برنامهها نزد ایرانیها دارد. بر این اساس میتوان گفت رویکردهایی چون بازگشت چهرههای محبوب به تلویزیون و همچنین حفظ برندهای شناختهشده در فرصتی که دو مناسبت مهم رمضان و نوروز را کنار هم قرار داده بود، جواب مثبت داده است.
خبرهایی پیرامون نمایشگاه کتاب
تعرفههای پستی بخش مجازی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اعلام شد، بر این اساس هزینه ارسال ناشران برای مرسولات با مبلغ فاکتور کمتر از ۱۲۵ هزار تومان رایگان است.
شبکههای سیما همزمان با برگزاری سیوپنجمین نمایشگاه کتابِ تهران، برنامههای ویژهای را تدارک دیدهاند.
معاون توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور درباره برنامههای این نهاد در سیو پنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب نیز تهران توضیحاتی داد.
تنهایی خودخواسته آقای نویسنده
محمدعلی علومی گفته بود: «آدم خوشحال میشود در جامعه ادبی باشد اما وقتی میگویند نویسنده قرن نوزدهمی هستی، پستمدرن نیستی، نویسنده نیستی، آدم ترجیح میدهد تنها شود که این تنهایی، تنهایی خوشحالکنندهای نیست بلکه سخت و دردناک است.»
میخواهند ادبیاتمان را کلنگی کنند
اصغر دادبه در مراسم نکوداشت خود با بیان اینکه ادبیات ما مورد هجوم قرار گرفته است و کوشش میشود تا ادبیاتمان را کلنگی کنند، گفت: نگذاریم ادبیات ما که آیینه فرهنگ ما است، کلنگی شود. اجازه ندهیم که فرندانمان با این ادبیات بیگانه شوند. سربازان فرهنکی ما، فرزندانمان هستند.
قوانین سختگیرانه هنگام خروج حاجیها
فرمانده پلیس فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تاکید کرد: طبق ماده ۱۷ قانون مبارزه با مواد مخدر، در صورت کشف مواد مخدر از زائر، آن فرد در مرحله اول یک تا ۵ سال و در مرحله دوم ۵ تا ۱۵ سال ممنوعالخروج خواهد شد.
هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
عضو هیأت علمی گروه میراث طبیعی پژوهشگاه میراث فرهنگی در نتیجه بررسی یک مطالعه و پژوهش جامع درباره اثرات محیطی و ناپایداریهای زمین در دشت تبریز گفت: آژیر خطر را از این منطقه دریافت کردهایم. متاسفانه بیشتر سازههای میراثی و خانههای تاریخی تبریز در پهنههایی با ناپایداری زمین قرار دارند و یا در قسمتهای لرزهخیز شهر قرار گرفتهاند و در تهدید هستند.
بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از ابلاغ بیمه هنرمندان صنایع دستی خبر داد و گفت: امیدواریم این مراحل کنترل و نظارتی تا اوایل خردادماه انجام شود که بتوانیم در این ماه شاهد عقد قرارداد بیمه این افراد باشیم.
منتقد وضعیت سرود بوده و هستیم
در نشست خبری جشنواره سرود فجر به جزئیات برگزاری این جشنواره و اهداف آن پرداخته شد و البته اعلام شد که این جشنواره در دورههای آینده به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد.
گفتوگوی ایسنا با کاظم چلیپا درباره اثرش در بینال ونیز
از میان پنج اثر به نمایش درآمده در غرفه رسمی ایران در ونیز، یکی از آثار کاظم چلیپا نیز بر دیوار جای گرفته است. او که اثری در رابطه با کودکان غزه ارائه کرده است، میگوید: «من هم به عنوان یک هنرمند در این مسیر قدم برداشتهام و این اثر را خلق کردهام.»