چهار روایت کمیکموشن از عباس دوران، مهدی باکری، مصطفی چمران و حسن باقری
پرویز پرستویی، فرهاد اصلانی، امیر جعفری، ریما رامین فر، شبنم مقدمی، افشین هاشمی و دانش اقباشاوی چهرههایی هستند که در این اثر اپیزودیک و بر روی موسیقی متن محمدرضا علیقلی صداپیشگی کردهاند و به سطح کیفی این کمیک موشن به شکل معناداری افزودهاند.
به گزارش دیده بان هنر و به نقل از تابناک؛ سرانجام مجموعه کمیک موشن «نامها» به کارگردانی رضا میرکریمی چندین سال پس از تولید، منتشر شد تا در قالب یک فرم متفاوت، تجربه بصری تاثیرگذاری را به ویژه برای نسل نوجوان و جوان پیرامون چهار شهید شاخص دوران دفاع مقدس فراهم آورد و از نظرگاهی متفاوت به گوشههایی کمتر دیده شده از زندگی این فرماندهان شهید پرداخته شود.
به گزارش «تابناک»؛ کمیک موشن نوعی متفاوت از انیمیشن است که متکی بر کمیکبوک یا کمیکاستریپ پیاده سازی میشود و در ایران تجربیات محدودی در استفاده از این تکنیک وجود دارد. مجموعه کمیکموشن «نامها» اثر رضا میرکریمی یکی از این تجربیات است که در چهار اپیزود به روایت زندگی چهار قهرمان دفاع مقدس، شهید «عباس دوران» از فرماندهان نیروی هوایی ایران، شهید «مهدی باکری» از فرماندهان سپاه پاسداران، شهید «مصطفی چمران» از فرماندهان ایران در نبرد با عراق و شهید «حسن باقری» جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران میپردازد.
این انیمیشن به تازگی از شبکه دو سیما و همچنین در پلتفرم تلوبیون متعلق به صداوسیما رایگان منتشر شده اما تولید آن به قریب یک دهه پیش بازمیگردد و سید رضا میرکریمی با کوششی مداوم کوشید این مجموعه را خلق نماید. با وجود گذشت این مدت قابل توجه از زمان تولید که انتشارش بنابر برخی ملاحظات تاکنون محقق نشده بود، انگار این کمیک موشنها در همین ماههای اخیر تولید شده و تکنیک به حدی روزآمد بوده که گذر زمان را در خود نشان نمیدهد.
در کنار جنبه بصری، آنچه توجه مخاطب را به خود جلب میکند، متنهای قوی است که برای هریک از این قسمتها نوشته شده و توسط صداپیشگانی که از میان بازیگران مطرح انتخاب شده، اجرا میشود. پرویز پرستویی، فرهاد اصلانی، امیر جعفری، ریما رامین فر، شبنم مقدمی، افشین هاشمی و دانش اقباشاوی چهرههایی هستند که در این اثر اپیزودیک و بر روی موسیقی متن محمدرضا علیقلی صداپیشگی کردهاند و به سطح کیفی این کمیک موشن به شکل معناداری افزودهاند.
این مجموعه چهار قسمتی از ظرفیت لازم برای نمایش در قالب یک فیلم سینمایی اپیزودیک برخوردار بود و احتمالاً میتوانست توجه گروهی از مخاطبان را نیز در گیشه به خود جلب کند؛ اما سرمایه گذارانش ترجیح دادند آن را رایگان منتشر کنند و زمینه لازم برای تماشای حداکثریاش و بازنمایی رشادت این چهار فرمانده دلیر دفاع مقدس را فراهم کنند.
در میان این چهار اپیزود، بخش دوم که روایتی از شهید خلبان عباس دوران است، چه به لحاظ بصری و چه به لحاظ متن توجه بیشتری را به خود جلب میکند و احتمالاً برای جوانان و نوجوانان جذابتر از دیگر قسمتها خواهد بود. سینمای ایران به ویژه در حوزه انیمیشن برای کودکان و نوجوانان با ضعف جدی روبه روست که «نامها» یک نمونه قابل ارجاع برای جبران این ضعف و فقدان محتوا با تکیه بر منابع معقول است.