اقتصاد هنرسینمافناوریکسب و کار

«لوپتو» قابلیت رقابت با پویانمایی‌های خارجی را دارد

کارگردان فیلم «لوپتو» از سینمای انیمیشن می‌گوید: لوپتو در طول اکران، مخاطب خوبی داشته و وقتی در طول یک‌ماه و اندی صدرنشین گیشه سینما بوده، پس قابلیت رقابت با نمونه‌های خارجی را دارد.

به گزارش دیده بان هنر و به نقل از خبرنگار سینمایی ایرنا؛  لوپتونام جدیدترین و بهترین انیمیشن سال ۱۴۰۱ ایران به همت گروهی از انیماتورهای کرمانی، با حمایت مرکز انیمیشن حوزه هنری ساخته شده است.

این پویانمایی سینمایی به کارگردانی عباس عسکری و تهیه‌کنندگیمحمدحسین صادقی و احسان کاوه داستان پسربچه‌ای است که می‌تواند فرشته‌ای را ببیند و با او حرف بزند. او و پدرش کارگاه تولید اسباب‌بازی دارند و با تولید اسباب‌بازی به آسایشگاه بیماران روحی کمک می‌کنند.

لوپتواکران خود را از اوایل آبان ماه آغاز کرد و تا کنون با گذشت ۱۲ هفته از آغاز اکران خود و با جذب ۵۸۰ هزار مخاطب، توانست در مجموع فروش گیشه سینماها و اکران‌های سیار به مرز ۱۵ میلیارد تومان برسد.

به همین بهانه و در روزهای آخر اکران این انیمیشن تاریخی با کارگردان این اثر به گفت وگو نشستیم که تقدیم خوانندگان می‌شود.

لوپتو قابلیت رقابت با پویانمایی‌های خارجی را دارد

درباره موضوع داستان‌لوپتو برایمان بگویید و اینکه چه شد که این نام را برای فیلم انتخاب کردید؟

هسته اصلی داستان‌لوپتو درباره کارگاه تولید اسباب‌بازی است که تعطیل می‌شود و پسر آقای کمالی، صاحب کارگاه، وقتی ناامیدی پدرش را می‌بیند تلاش می‌کند تا کارگاه را باز کند. لوپتو نام عروسک‌های دست‌ساز مادربزرگ‌ها در کرمان است؛ البته در طول ساخت فیلم متوجه شدیم که در برخی استان‌های دیگر کشور هم به عروسک‌های دست‌ساز لوپتو می‌گویند. هدف‌مان از نام‌گذاری لوپتو، احیای برخی اسامی است که امروزه دیگر رایج نیستند و کمتر کسی با این نام‌ها آشناست.

تولید انیمیشن سه‌بعدی، در مقایسه با رئال، زمان بیشتری نیاز است

گویا زمان زیادی صرف تولید لوپتو شد، چقدر طول کشید تالوپتو ساخته شود؟ چند نفر در این پروژه به شما کمک کردند؟

معمولاً تولید انیمیشن، کار زمان‌بری است، به‌ویژه برای تولید انیمیشن سه‌بعدی، در مقایسه با رئال، زمان بیشتری نیاز است. تولیدلوپتو در حقیقت از تابستان۹۵ استارت خورد و پایان سال۹۷، کار تمام شد. فیلمنامه لوپتو را من و فرشاد امین‌زاده نوشتیم، در اوج تولید کار، ۳۰ انیماتور حضور داشتند؛ البته تیم قصه ۴نفره بود و نگارش جزئیات و دیالوگ‌ها را من و فرشاد امین‌زاده به‌تنهایی انجام دادیم.

باید کیفیت فیلم‌ها بهتر شود تا مخاطب کودک را جذب کند
با استقبالی که از لوپتو شد به نظرتان این فیلم توانسته سینمای کودک را احیا کند؟

لوپتوتا یک ماه در گیشه سینماها صدرنشین بود و در طول یک‌ماه و اندی اکران، هنوز هم از لحاظ فروش و جذب مخاطب جزو برترین‌هاست. به لحاظ سینمای کودک، ما فیلم کم داریم، در همه دنیا انیمیشن‌ها مخاطب بسیاری دارند، چراکه کودکان به همراه خانواده‌های‌شان برای تماشا به سینما می‌روند. اینگونه فیلم‌ها بسته‌ای فرهنگی برای خانواده و کودک است و جزو تفریحات خانوادگی به‌شمار می‌روند. در ایران اما، فیلم کودک به‌خوبی شناخته نشده است و تعداد فیلم‌های کودک چندان زیاد نیست. به نظرم باید کیفیت فیلم‌ها بهتر شود تا مخاطب کودک را جذب کند.

لوپتو قابلیت رقابت با پویانمایی‌های خارجی را دارد

ایده وقتی جذابیت داشته باشد ادامه پیدا می‌کند

لوپتو چه محتوایی را به مخاطب ارائه می‌دهد؟ آیا فقط یک فیلم برای جذب کودک است؟

در لوپتو، فرشته و ایمان به خدا هست. لوپتو امید و تلاش را در کنار ایمان نشان می‌دهد، ما روز اول که نشستیم ایده لوپتو را بررسی کنیم، محتوا مدنظرمان نبود، هدف‌مان این بود که ببینیم آیا این ایده ظرفیت جذب مخاطب را دارد یا نه، ایده وقتی جذابیت داشته باشد ادامه پیدا می‌کند و محتوا را به‌وجود می‌آورد.

به نظر شما، لوپتو توانسته با انیمیشن‌های خارجی رقابت کند؟

لوپتو در طول اکران، مخاطب خوبی داشته است. وقتی می‌بینیم در طول یک‌ماه و اندی صدرنشین گیشه سینما بوده، پس قابلیت رقابت را دارد. کودکی که تا چند وقت پیش با تلفن‌همراه یا در تلویزیون، انیمیشن خارجی می‌دید حالا لوپتو را می‌بیند؛ البته رقابت کار ایرانی با خارجی که بودجه بسیاری داشته و با کمک تیمی قوی آماده شده، ناعادلانه است.

لوپتو سال۹۸ آماده اکران بود که به‌دلیل کرونا عقب افتاد

از خاطرات‌تان در طول تولید لوپتو برای‌مان تعریف کنید؟

چون مراحل تولید انیمیشن طولانی است، همه روزهایش برایم خاطره‌انگیز است. لوپتو با زندگی من پیوند خورده است. زمانی که فیلمنامه را آماده می‌کردم تازه ازدواج کرده بودم و حالا لوپتو را با دخترم تماشا می‌کنم؛ البته لوپتو سال۹۸ آماده اکران بود که به‌دلیل کرونا عقب افتاد. خاطره‌ای که متأثرم کرد مربوط‌به یکی از لوکیشن‌های لوپتوست که خانه‌ای تاریخی با نام شرکت فرش است که بعدها متوجه شدیم تخریب شده و برایم ناراحت‌کننده بود که یک جای سنتی و زیبا خراب شده است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا