از همان بامداد یکشنبه، ۲۳ مهرماه که خبر قتل هولناک داریوش مهرجویی و همسرش منتشر و تایید رسمی شد، فضای مجازی از واکنش هنرمندان و دوستداران این سینماگر پر شد؛ واکنشهایی که همچنان با بازنشر عکسهای این فیلمساز و آثارش یا سکانسهایی از فیلمهای او همچنان ادامه دارد.
به گزارش دیده بان هنر و به نقل از ایسنا؛ قتل فجیع فیلمساز باسابقه سینمای ایران و همسرش خیلی از هنرمندان را همراه با دیگر علاقهمندان به سینما در شوک و ماتم فرو برد و از نخستین لحظاتی که خبر این جنایت منتشر شد، واکنشهای مختلفی در فضای اجتماعی بازتاب یافت.
بهرام رادان که ماندگارترین نقش سینماییاش را در فیلم «سنتوری» مهرجویی بازی کرده، با انتشار سکانسی از این فیلم و یک عکس به همراه خانواده مهرجویی نوشته است: «چقدر عجیب، چقدر دلخراش، چقدر بیرحمانه، وای بر ما»
تهمینه میلانی که با همسرش محمد نیکبین به همراه داریوش مهرجویی تهیهکنندگی فیلم «بمانی» را برعهده داشت نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی متنی را نوشته که در بخشی از آن آمده است: «خانواده سینما شوکه و به هم ریخته است. و خواهان رسیدگی به این فاجعه هولناک.
آقای مهرجویی برای من و همسرم با آن که در ساخت فیلم «بمانی» همکاری کردیم، فقط یک کارگردان برجسته و تاثیرگذار در تاریخ سینمای ایران نبود، ایشان و همسر اولشان خانم فریار جواهریان از دوستان عمری ما هستند.»
او همچنین عکسی را با «گرامیداشت سه عزیز از دست رفته، ناصر ملک مطیعی، صادق سمیعی و داریوش مهرجویی» منتشر کرده است.
مصطفی کیایی با انتشار یک عکس از داریوش مهرجویی به توصیف حال و احوالش در نیمه شب ۲۳ مهرماه پرداخته و نوشته است: «ساعت حدود ۲ شب با صدای زنگ موبایل از خواب پریدم. نگاه کردم. پدرام شریفی بود، ترسیدم و جواب دادم. با صدای وحشتزده و لرزان گفت: شما هم شنیدی مهرجویی رو کشتن؟ عجیبترین و وحشتناکترین و بیزمانترین خبر ممکن. مهرجویی و همسرش در خانه به قتل رسیدن. کوتاه و تلخ و من هنوز شوکه از این سرنوشت و این میزان سیاهی برای این روزهای سینما.»
رامبد جوان هم با صفحهای سیاه نوشته است: «داشتم با درد نبودن آتیلای عزیزم میسوختم و میساختم که دیشب خبری ترسناک و عجیب منتشر شد. داریوش خان مهرجویی و همسرشون کشته شدند. با ضربات چاقو کشته شدند! با این همه تلخی در طول این یک سال گذشته چه میکنیم؟ حالا چقدر باید بگذرد و چه چیزهایی باید دست به دست هم بدهند تا در این نقطه جهان کسی مثل مهرجویی بزرگ شکل بگیره که تاثیرات تفکرات و هنر و زیستش بتونه مسیر زندگی هزاران بزرگ و کوچیک رو تغییر بده؟؟»
رضا کیانیان با انتشار تصاویری از اعلام خبر قتل مهرجویی و همسرش نوشت: «اگر پنج کارگردان نامی در تاریخ سینمای ایران بودند و هستند، بیهیچ شکی یکی از آنها داریوش مهرجویی بود. اشک چشمانمان خشک شده، باید خون گریه کنیم. او یک خصلت برجسته داشت. کار میکرد، فیلم میساخت تا آخرین قطره جانش. مهم نیست فیلمهای آخر او را دوست داشته باشیم یا نه، مهم این است که او خسته نمیشد. کنار نمیکشید. کار میکرد، به همین خاطر زنده بود. خودش خودش را نکشت این برای من مهمترین است.»
شهرام مکری هم متن کوتاهی را از کتاب «مهرجویی کارنامه ۴۰ ساله» از گفتوگوی مانی حقیقی با این فیلمساز منتشر کرده که مهرجویی در آن درباره سختی فیلمسازی در شرایط خاص صحبت کرده بود.»
مرضیه برومند – مدیرعامل خانه سینما – هم نوشته است: «فکر میکنم به مونا (دختر داریوش مهرجویی) که دیشب با چه منظره دهشتناکی روبرو شده و چطور تاب آورده. به ستاره که هفته پیش همسفر پیکر بیجان پدرش بود. به دختر دانشجوی مازیار. به مهرانه عاشق و مریم نازنین که خبر مرگ پدر و بارداریاش را همزمان شنیده. به سارا که هنوز برای داود گریه میکند و به همسران همه سینماگران ایران که بار سنگین ناامنی شغلی اقتصادی و روحیه همسرانشان را در سکوت به دوش میکشند و دم بر نمیآورند.»
سارا بهرامی نیز در متنی نوشت: « نمیدونم تا حالا چند بار «لیلا» رو دیدم. بارها و بارها پیش اومده در خلوت، وقتی مشغول خود و تنهایی بودم فیلم لیلا در حال نمایش در خانه بود.
گاهی پیش آمده بعد از تیتراژ پایانی دوباره از ابتدا لیلا رو دیدم. گاهی تنها، شنیدن صدای فیلم برای من کافی بود. یک احساس عجیب و پایدار دارم به این فیلم. نمیدونم چند بار «پری» رو دیدم، چند بار «هامون»، آخ «هامون»…
هیچ وقت نتونستم درباره احساسی که با دیدن این فیلمها تجربه میکردم توضیح کاملی بدم. برای من چیزی بیشتر از عشق به سینماست. آقای مهرجویی با شما چیزی فراتر تجربه میکردم و حالا چه کنم؟»
رضا میرکریمی هم برای مرگ سخت داریوش مهرجویی نوشته است: «خداحافظی تلخ با استاد داریوش مهرجویی، فیلمسازی خلاق و تجربهگرا و روشنفکری باسواد و منصف که نسل من بسیار از او آموخت.»
این دلنوشتهها برای داریوش مهرجویی از سوی بخش گسترده ای از سینماگران منتشر شده و برخی هم با انتشار خبر قتل و جزئیات آن مطالبی را نوشتهاند که به هومن سیدی، بهمن فرمانآرا، پرویز پرستویی، پوران درخشنده، بابک کریمی، مهدی سلطانی، پریناز ایزدیار، پانتهآ پناهیها، نسیم ادبی، پوریا شکیبایی و تینا پاکروان میتوان اشاره کرد.