
اینفوگرافیک/ سینمای ایران در گیشه
دو فیلم سینمایی «پیر پسر» و «سلام علیکم حاج آقا »از زمان اکران روی پرده سینما تا صبح روز شنبه 28 تیر ماه 1404، عنوان پرفروشترین فیلمها را برای خود ثبت کردهاند. همچنین در طول یک هفته گذشته چهار فیلم سینمایی روی پرده نیز آمار پرفروشترینهای هفته گذشته را از آن خود کردند.
به گزارش دیده بان هنر و به نقل از ایسنا؛ به دلیل وقوع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در کشور، آمار فیلم های گیشه از ۱۰ هفته گذشته یعنی (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) تا کنون درنظر گرفته شده است.
گفتنی است سینمایایران به صنعت سینما و پویانمایی در ایران گفته می شود. سینمایایران در چندین دوره، مورد ستایش جهان خارج بوده و دستاوردهایی داشته است. در دورهٔ پهلوی، افزون بر حضور قابل توجه فیلمهای ایرانی در جشنواره های فیلم جهانی، این کشور خود نیز به میزبانی پراهمیت از رویدادهای بین المللی سینما در جهان، تبدیل شده بود. جشنواره جهانی فیلم تهران در دههٔ ۱۳۵۰، مهمترین جشنوارهٔ سینمایی در آسیا و تنها جشنوارهٔ ردهٔ «الف» از دید فدراسیون بین المللی تهیه کنندگان در آسیا به شمار میرفت. پس از انقلاب ۱۳۵۷، حکومت جدید، نخست، فیلم سازی را محدود کرد. سپس در صورت تبلیغ ارزشهای اسلامی، به کارگردانان کمک مالی رساند. در حدود دههٔ ۱۳۷۰، شوق نخستینِ انقلابی، با خواستههای میانه روی سیاسی و روابط بهتر با غرب جایگزین شد و سینمای این کشور پیشرفت کرد. پس از انقلاب شماری از کارگردانان ایرانی که از ایران خارج شدند، به ساخت فیلم در خارج از کشور پرداختند. همچنین شماری از فیلمها که برای سینمای عامهپسند ایران به کار برده شد، به «فیلم فارسی» مشهور شدند. در دورهٔ جمهوری اسلامی با انحصاری شدن سینما در دست نظام و حذفشدن بخش خصوصی این کشور، محدودیتهای سنگینی بر فیلمسازان اهل ایران تحمیل شد. سانسور پس از انقلاب ۱۳۵۷، چالشی جدی برای سینمایایران است. در ایران، ۲۱ شهریور به عنوان روز سینما نام گرفته است.